Telepítésnél ügyeljünk a csavarodásmentes fektetésre, a jelölő csíkok vagy a csepegtető kilépő nyílása a felső oldalon legyenek. Ezzel segítjük a belső szűrő öntisztulását. Csak szűrővel (130-200 mesh) telepítsük! Minél kisebb a nyílásonkénti vízmennyiség, annál finomabb szűrés szükséges. Durva szűrés 130mesh, finom szűrés 150-200mesh. Magas szervesanyag tartalomnál indokolt az öntözővíz vegyszeres kezelése vagy homoktöltésű szűrő beépítése.

Növénytelepítés előtt nyomáspróbát kell végezni. Folyamatosan ellenőrizni kell, hogy a nyomás ne haladja meg a jelzett értékeket.

Figyelni kell a nyomáscsökkentők, szűrők karbantartására, tisztítására. Óvni kell a mechanikai sérülésektől, a rágcsálók ellen folyamatosan védekezni kell.

Talajtakaráskor füst színű fóliát célszerű használni átlátszó helyett, mert a fólián levő vízcseppek a napsugarat fókuszálhatják, ami a szalagot kiolvaszthatja.

Vízminőségtől függően a végek megnyitásával alkalmanként ki kell öblíteni az üledéket a csőből.

Csak tápoldatozásra alkalmas műtrágyákat szabad használni, tisztítása savazással 2-3 pH-val vízminőségtől függően, laborvizsgálat alapján.

Figyelni kell az öntözővíz hőmérsékletére, mert indításkor a fővezetékben levő forró víztől csökken a szalagok szilárdsága és a növények számára is káros.

Szezon végén, tisztítás után megfelelő tömlőkocsira, dobra törés és csavarodás mentesen csévéljük fel. Hidegben kerüljük a cső mozgatását.