A kerti zöldséges öntözése akár csapvízről, akár szivattyúról legjobban variálható módon öntözhető a hatalmas mikroszóró választékkal, igény szerinti szórási átmérővel (3-11m) vagy 90°-os, 180°-os, széles (5*1,5m) vagy keskeny, hosszú (0,5*9m) sávöntözővel öntözhető.

Mikrofejeknél nem 1-2 áttelepíthető fejjel dolgozunk, hanem sorokat, területeket egyszerre fedünk le. Megfelelő átfedésekkel kiváló egyenletességgel legfeljebb sorokat telepítünk át nagyobb területen. Annyi szórófejet lehet egyszerre üzemeltetni, amit a vízforrás egyszerre el tud látni. A fúvókaméretek nagymértékben variálhatóak 40l/h – 500 l/h. Rotoros fejnél 100 l/h – 200 l/h között célszerű fúvókát választani. Kisebb fúvókák a profilos mikrofejekhez célszerűek, mert ezek kisebb területet öntöznek be. A profilos fejeknél laza talajon célszerű a műanyag pálca, ami megakadályozza az elfordulást, minden egyéb esetben célszerűbb a horganyzott 4,8 mm-es fémpálca használata. A szórófej csatlakozó aljzat beépítését rugalmas, jól lyukasztható LDPE csövekbe, kizárólag lyukasztással kell beépíteni. (3mm-es bőrlyukasztóval). A kiálló típus (A6x7/4) mellett van egy beülő változat is (A6x7/4B), ami nem emelkedik ki a cső síkjából, és áttelepítéskor nem akad be, nem törik ki, itt 4mm átmérőjű lyukasztó szükséges. A csatlakozó aljzatok (A6x7/4) záródugóval (PPZD6) ideiglenesen lezárhatók, vagy közbe lehet iktatni 6mm-es minicsapot is (PPMC6). A csatlakozó aljzatok (A8x7/4) záródugóval (PPZD8) szintén zárható.

Egyedülálló szektoros mikrofej az (A961P) 6 m-es sugárral. A 120l/h fúvóka mellett szektor szöge 90-270° között állítható. Kiváló kiegészítője a rotoros mikrofejeknek.

Kiválóan alkalmazhatók az automata öntözőrendszerek víznyomásra kiemelkedő szórófejei is, vagy megfelelő adapterrel csak a különböző sugarú kör, vagy bármilyen körcikk, vagy négyszög alakot öntöző fúvókái.

A kicsi ½”-os szektoros műanyag vagy fém kalapácsos szórófejek max 10m sugárig. Nagyobb sugár kizárólag kerek kertekhez javasolt, ami viszont nem túl gyakori. Állandó problémát okoz az áttelepítés. Kalapácsos fejek maguk mögé is csapkodnak vizet pl. félkör öntözésnél.