Kiskertekben csepegtetőszalag használata akkor célszerű, ha betartható a gyártók által előírt 0,3-1 bar nyomástartomány, esetleg vastagabb falú 12 miles típusnál a 0,3-2,2 nyomástartomány. A vastagabb falú szalagok, vagy a keményfalú csepegtető csövek kevésbé sérülékenyek (pl. rovarok, rágcsálók kártétele). Ha csapvízről vagy szivattyúról üzemel a csepegtető, akkor kompenzáció nélküli keményfalú csepegtető csövet kell használni. Tág nyomáshatárok között üzemel, nem kell nyomáscsökkentő, nem sérülékeny, akár 8-10 évig is üzemelhet.

Kiépítés: kicsi területen 1 csatlakozási pontról csepegtető csatlakozó T és L idomokkal egy olcsó hálózat építhető ki magából a csepegtető szalagból vagy csőből. Hátrány, hogy csak egyszerre lehet üzemeltetni a területet.

Különböző növényeknél, ahol változó időben, változó mennyiségű víz szükséges, kell egy fővezeték 25-32mm-es lágy PE cső, ebbe soronként bepattintva egy-egy indító csap (csepegtető csőnél PPCB16K, szalagnál GC17xG). Így egy fésűszerű, soronként üzemeltethető hálózatot készítünk. Célszerű ebben az esetben is a keményfalú csepegtető cső, mert az így kiépített hálózatban (tartály kivételével) az üzemelő sorok számától függően változhat a nyomás.

Kertekben a nagyobb növények egyedi öntözésére a csepegtető gombák és az állítható bokorcsepegtető gombák és tüskék, a konténertelepeknél leírtak alapján használható.

Csepegtetés tartályból

- Célszerű legalább 3 m magasra emelni a tartályt, letakarni, hogy ne érje fény és ne algásodjon.

- Gyakran kell fertőtleníteni, hogy ne szaporodjon fel a baktérium.

- A bekevert műtrágyát azonnal fel kell teljes mértékben használni, esetleg a csepegtetőt tiszta vízzel átmosatni. A tartályban ne maradjon tápoldat.

- Száraz talajon nem szabad az öntözést tápoldattal indítani, mert megégeti a gyökereket. Tiszta víz – tápoldat – tiszta víz.

- Sorok végét gyakran felnyitva a csepegtetőt átmosatni.

- Már célszerű szűrve engedni a tartályba a vizet, hogy ne csökkentse az amúgy is kicsi nyomást a szűrő.

- Alkalmanként a csepegtetők max nyomását figyelembe véve célszerű csapvízzel átmosatni üzem közben a csepegtetők labirint csatornáját. Pl. csepegtető szalag 1-1,2 bar, csepegtető cső 3-3,5 bar, hogy az alacsony nyomáson vízből kicsapódó lerakódott szennyeződések eltávozzanak.