a, Lényegesen kevesebb a lehetőség, de nem lehetetlen.

Itt is érvényes, hogy csak akkor alkalmazzuk a drágább PC típusokat, ha az feltétlenül szükséges. Más szempontokat is figyelembe kell venni, mint a szórófejeknél. Párolgási veszteséget a talajfelszín alatti csepegtető csövekkel lehet megszüntetni, amelyek ún. AS vákuumzáras gyökérzáras megoldással készülnek, amit csak a PC kiegészítéseként lehet kialakítani.

b, Fontos a csepegtető cső ára. A legelőnyösebb típus kiválasztásával is lehet takarékoskodni pl. falvastagság, üzemi nyomás, csepegési távolság. Hová lesz telepítve a cső? Talajba, talajfelszínre, kordonra?

Ha csak a csepegtető miatt készülne kordon, olcsóbb a talajfelszín alá fektetni, és nagyobb vízigényű gyümölcsfáknál pl. őszibarack, kajszi, akár 2 sor is telepíthető igény szerinti távolságra a fáktól. Ez még mindig olcsóbb, mint a szórófej.

c, Csak akkor telepítsünk mikroszórókat, ha azt valami alaposan indokolja, pl. színező öntözés, fagyvédelem, párásítás, hagyományos nagy térállású ültetvény, problémás minőségű öntözővíz, stb.