A Tó és Öntözés Kft.-t családi vállalkozásként 2009-ben alapítottuk. A cég olyan szakembergárdával indult, akik már akkor 10-14 éves öntözési gyakorlattal rendelkeztek. Ezek a szakemberek vezették be Magyarországon a most forgalmazott csepegtetők, mikro- és miniszórók jelentős részét. Ezekből a mikroöntözési anyagokból a hazai körülményeknek és finanszírozási lehetőségeknek megfelelő technológiákat állítottak össze az akkori Öntözési Kutató Intézet segítségével. A víztakarékos speciális öntözési technológiák fejlesztése folyamatosan történik, hogy minden vásárló a számára ideális öntözést kaphassa. Kizárólagos képviseletet nem vállalunk, mert így minden elkötelezettség nélkül bármelyik csepegtető, vagy szórófejes technológiát bármelyik kiegészítővel, öntözőcsővel, csatlakozóval, tápoldatozással forgalmazhatjuk és telepíthetjük.

Fontos számunkra az alkatrészellátás, szaktanácsadás és a szervízszolgáltatás.

Az öntözőrendszereket árajánlathoz ingyenesen megtervezzük, és vásárlás esetén szerelési vázlatot adunk. Igény szerint a kivitelezést elvégezzük, vagy a saját kivitelezéshez vezető szerelőt küldünk.

Árukészletünket úgy alakítjuk, hogy egyszerre akár több projekt teljes anyagát azonnal készletről tudjuk szállítani. A hatalmas választékból a műszaki paraméterek, a minőség, a vásárló igénye, a költséghatékonyság figyelembe vételével állítjuk össze ajánlatainkat. Márkafüggetlenségünk óriási előnyt jelent, mert egyik gyártó sem határozhatja meg, hogy mit tegyünk a projektekbe. Nem kell felesleges, esetleg alkalmatlan anyagot eladni a termelőnek, így csak azt adjuk, amire szüksége van, és tudja használni.

Az automata öntözőrendszerekhez is a teljes választékot - Hunter, RainBird, K-Rain, Toro - forgalmazzuk és telepítjük, szintén márkasemlegesen, a házikertektől kezdve, közparkokig, sportpályákig.

A Tó és Öntözés Kft neve is utal tevékenységére. Már az alapításkor jelentős igény jelentkezett a kertépítők részéről a tóépítési anyagokra. A tótechnikában szintén márkasemlegesen dolgozunk és a tóépítéshez saját technikát fejlesztettünk ki.

Költséghatékonyan a legkevesebb műszaki berendezéssel, növények és egyéb szűrőközegek felhasználásával oldjuk meg a dísztavak és fürdőtavak szűrését.

Felkészültünk arra, hogy minden vásárlónk, legyen az magánszemély, gazdaboltos, kertépítő, szerelő, minden öntözési és tótechnikai anyagot tőlünk egy helyről beszerezhessen a lehető legkedvezőbb áron.

Kereskedő, kivitelező, viszonteladó, kertépítő partnereinket, amennyiben igénylik, betanítjuk, folyamatosan segítjük és szerződés alapján termékenként eltérő, jelentős árkedvezményt biztosítunk részünkre.

Előzetes egyeztetés alapján az anyagok kiszállítását is vállaljuk.

2019-től a Tó és Öntözés Kft. tekinthető piacvezetőnek Magyarországon a mikroöntözés tekintetében

Rólunk, előzményekről részletesebben

Mitől piacvezető a mikroöntözésben a Tó és Öntözés Kft. ?

- A legnagyobb gyártók közül mindegyik mikroöntözési cég csepegtető és mikroszóró anyagát forgalmazzuk és telepítjük. Pl. Rivulis, Netafim, NaanDanJain, Palaplast, Agrodrip, Azud, Tavlit, SAB, Plastic Puglia, Irritec, Toro Ag, AquaTraxx, stb.

- Magyarországon a Tó és Öntözés Kft.-nek van a legnagyobb választéka és árukészlete mikroöntözési anyagokból: mikrocsatlakozókból, kapillárcsövekből, és a mikroöntözéshez szükséges rugalmas, jól lyukasztható UV stabil polietilén csövekből, kiskertbe, szántóföldre, faiskolákba, ültetvényekbe, kertészetekbe, növényházakba.

- Magyarországon a Tó és Öntözés Kft.-nek vannak a legtapasztaltabb mikroöntözési szakemberei.

- A mikroöntözés minden területén saját gyártású tápoldatozókat tudunk adni akár talajon történő, akár talaj nélküli termesztéshez, ha szükséges klímaszabályzóval kiegészítve.

- Több mint 20 külföldi gyártó termékeivel bővítjük folyamatosan a kiegészítő anyagok választékát.

- Minden mikroszóróhoz és csepegtetőhöz komplett technológiát adunk igény szerint.

- Ha szükséges legyártjuk, vagy legyártatjuk a hiányzó anyagokat. Pl. natúr és horganyzott fémpálcákat különböző átmérőben és hosszúságban, a pálcákhoz szükséges univerzális pálcabővítőket, speciális kapillárcsöveket. Magunk gyártjuk a szórófejek csatlakozóval szerelt bekötő csöveit.

- 2019-től az árbevétel alapján a Tó és Öntözés Kft. adja el a legtöbb mikroöntözési anyagot Magyarországon.

Szakembereink által Magyarországon bevezetett mikroöntözési anyagok, melyeket most is forgalmazunk és részben a versenytársak is lemásolták a forgalmazásukat.

A felsorolásban nem szerepelnek azok az anyagok, amelyek árusítását senki nem vette át, és mi is megszüntettük a forgalmazását.

1995 - Dan Sprinklers (most NaanDanJain) modular mikroszórók

1996 - Plastro (most Rivulis)

Rivulis FLF párásító

Rivulis Rondo mikroszóró család

Rivulis Rondo RFR PC mikrofej

Rivulis Rondo JFR PC sugaras rovarzáras mikrofej

Rivulis Rondo XL minifej

Rivulis Supertif PC ND csepegtető gomba

Rivulis Katif csepegtető gomba

Rivulis E1000 csepegtető gomba

Rivulis Snapeg csepegtető tüske

Hardie (most Toro Ag) Hardie-Tape csepegtető szalag - most AquaTraxx csepegtető szalag

ToroAg NGE csepegtető gomba

Toro Turbo Plus csepegtető gomba

2000 - Siplast-Irritec Hi-Tape csepegtető szalag - most I-Tape csepegtető szalag

2004 - Agridor (most Tavlit) mikroszórók, párásítók

2004 - Netafim Meganet rovarzáras miniszóró

Netafim Supernet mikroszóró

Netafim Spray tüske

Netafim SpinNet növényházi mikroszóró

Netafim Gyronet mikroszóró

Netafim CoolNet párásító

Netafim Vibro párásító

Netafim körmös tüske

Netafim Junior CNL csepegtető gomba (Netafim kicsi gomba)

egy tüskés és osztós változatban

Netafim Streamline csepegtető szalag

Netafim Uniram csepegtető cső talajfelszín alá

2009 - Netafim Dripnet csepegtető szalag és cső talajfelszín alá

Plastic Puglia Gold Drip csepegtető cső

Dropline csepegtető szalag

AquaTape csepegtető szalag

2009 - Palaplast Omega rovarzáras mikrofej

2012 - SAB MagoTape - BluePlus csepegtető szalag

2015 - Rivulis D1000 csepegtető szalag

Rivulis Pro-Tape csepegtető szalag

2016 - Rivulis D900 csepegtető szalag

NaanDanJain Magic Drive minifej

NaanDanJain Clich Tif csepegtető gomba

NaanDanJain I-SC-PC-Plus csepegtető gomba

2017- Agrodrip rovarzáras mikrofejek

Agrodrip koronia PC ND csepegtető gomba